fbpx

Finansiering af huskøb

Finansiering af huskøb

Det første skridt mod finansiering af huskøb er en snak med din bank om mulighederne og rådighedsbeløb.

Ofte vil rådighedsbeløbet være lidt større når du bygger eller køber nyt hus fremfor at købe et brugt, ældre hus. Når du køber et færdigbygget rækkehus hos FinkEjendomme kender du allerede den nøjagtige pris på forhånd og kan derfor let lægge et budget og gå i banken med det. Bygger du et nyt hus med os, skal der lidt mere beregning til – men tag endelig kontakt til os, så vi sammen kan kigge på mulighederne.


Hus Finansiering

Det er vigtigt, at den beregnede pris holder stik således at I ikke bliver overrasket af ekstra omkostninger på noget tidspunkt. Sørg derfor altid for at byggefirmaet dækker alle udgifter forbundet med grund, hus og byggeri. Hos FinkEjendomme er der altid 100 % gennemsigtighed i hele købs- og byggeprocessen. Også når det gælder prisen på huset.

Generelt om finansiering


Realkreditlån udbetaling

Udbetaling

Udbetalingen til et hus er normalt 5 % af den samlede købesum. Skal du købe et hus til 2 mio. kr. vil udbetalingen således typisk være på 100.000 kr.

Har du mulighed for at lægge en større udbetaling, er dette typisk en fordel. På den måde kan du skære ned i størrelsen af boliglån og på den måde opnå en lavere husleje.

Realkreditlån

Den største del af finansieringen udgøres normalt af realkreditlån. Med denne lånetype kan du låne op til 80 % af boligens værdi. De fleste boligkøbere vælgere at finansiere købet med mest muligt realkreditlån.

Efterfinansiering (banklån)

Efter udbetaling og realkreditlån optager de fleste et boliglån i banken på de sidste 15 %. Denne del af lånet er som regel den dyreste, hvorfor det kan være attraktivt at lægge en større udbetaling, som nævnt ovenfor, fremfor at låne penge i banken.

  

Vil du læse flere artikler?