fbpx

Hvorfor er der fokus på den “vilde have”

Det er populært at gøre haven “vild” og at gøre det med bevidst”. Udearealerne gøres mere levende, farverige og “vilde“ for at give plads til sommerfugle, bier samt andre insekter. Der er med andre ord fokus på at skabe naturoplevelser og øge biodiversiteten.

 

Hvordan bringer jeg naturen ind i haven?

De fleste drømmer om en flot og æstetisk have. For nogen er det en nyslået og grøn græsplæne, og for andre flotte blomster i krukker og bede. Æstetikken peger nu også mod vilde og farverige blomster i græsplænen eller rundt omkring i haven. Ønsker du at bringe den vilde natur ind i din have, men under mere “kontrollerede forhold”, kan det også gøres ved at afsætte et mindre areal eller stille blomsterkasser op, hvori du planter blomsterfrøene.

 

Såning af blomsterfrø

Går du med tanker om at et frodigt blomsterbed eller græsplæne, skal frøsåningen foregå om foråret. Hvilken måned der er mest optimal afhænger af blomsterblandingen. Vær derfor opmærksom på, hvilken frøblanding du vælger. Den optimale jordtemperatur ligger dog på 10-12 grader.

 

Pasning af den frodige have eller blomsterbed

En have med vilde blomster og græsser er nem at passe, og skal ikke gødes, da det ofte trives bedst i en nærringsfattig jord. Du behøver blot at klippe den en gang om året, og gerne omkring 10 cm. efter afblomstringen. Det afklippede skal efterfølgende fjernes.

Pleje af græsplæne

Læs fleres guides på bloggen.