fbpx

Ophængning i Troldtekt loft

Vi monterer som standard altid Troldtekt akustikplader i loftet på vores huse, da vi ved hvor stor betydning god indvendig akustik har for trivslen i hjemmet.

Dog betyder akustikpladerne også, at ophængning af lamper skal gøres lidt anerledes end ved eksempelvis gips- og trælofter. Herunder finder du en lille guide, der hjælper dig til at gøre det rigtigt første gang.

 

Vejledning

Troldtekt plader monteres ovenpå forskallingsbrædder i loftet med træbeton skruer i hjørner og sider. En typisk plade er således monteret med 6 skruer – én i hvert hjørne og én på midten af de to lange sider af pladen.

Det betyder, at inde bag hver plade er hult. Derfor skal lamper og lignende hænges op i forskallingen – altså langs pladens kanter. Eksempelvis kan du skrue én af træbeton skruerne ud (dem, som pladen er monteret med) og bruge hullet til at hænge din lampekrog op i. På den måde slipper du for at lave flere huller i pladen.

Pleje af græsplæne

Skal lampen hænge et helt specifikt sted, som ikke passer med den eksisterende forskalning, kan du pille Troldtekt pladen på stedet ned og sætte et stykke forskalling op inde bagved den. Herefter kan pladen sættes på plads igen og du kan nu skrue en krog eller lignende op i pladen, der hvor forskallingen sidder.

Læs fleres guides på bloggen.