fbpx

Rækkehuse er mere populære end nogensinde

Efterspørgslen på nybyggede rækkehuse er stor i hele landet og også i det midtjyske mærker vi tendensen.

Traditionelt har rækkehuse ikke været særligt attraktive hos de fleste. Typisk har danskere på boligjagt være afskrækket af de tætliggende boliger, de små haver og følelsen af manglende privatliv grundet de kompakte boligområder, rækkehusene ofte udgør samt ensartetheden i husene, der ikke just giver rum til et personligt præg.

Men sådan er det ikke længere. Den stigende tilflytning i de større byer har fået huspriserne til at stige, så prisen på en fritliggende villa bliver for høj for de fleste. Og samtidig har rækkehuse udviklet sig til moderne boliger, der indeholder det bedste fra to verdener – nemlig parcelhusets privatliv med egen have og lejlighedens lave vedligeholdelsesgrad. Disse faktorer tilsammen har betydet, at danskere i stigende grad efterspørger køb af rækkehus.

De senere år har efterspørgslen på nyere rækkehuse faktisk været så stor, at udbuddet ikke har kunnet følge med – på trods af at hele områder bestående af rækkehuse er skudt op over hele landet (Kilde: Boligsiden.dk).

Fordelene ved rækkehus

Rækkehuse defineres ved at bestå af minimum to sammenhængende boliger, der hver kan rumme en familie. Oftest består rækkehuse dog af flere sammenhængende boliger af lignende udseende, som ligger tæt op ad hinanden.

Dette giver følgende fordele for boligejere:

  • Den tætte placering af rækkehusene giver et mindre grundareal per hus. Det betyder mindre ejendomsskat for dig som ejer. Derfor er rækkehuse typisk også en billigere løsning end et parcelhus på længere sigt.

  • Med mindre grund følger mindre have. Derfor er rækkehuset perfekt for dig, der ønsker at have adgang til have og udendørsarealer, men med et minimum af vedligehold.

  • Rækkehuse holder typisk bedre på varmen grundet de tilstødende huses tætte placering. Det er lig med færre varmeudgifter.

Hvem er rækkehuset for?

Rækkehus er en fleksibel boligtype, som er attraktiv for mange mennesker i forskellige stadier af livet:

  • Det unge par, som endnu ikke har børn, men gerne vil lidt udenfor den larmende midtby og have ro, fred og luft omkring sig, men endnu ikke ønsker at sætte sig i et parcelhus.

  • Seniorer, der har boet i parcelhus hidtil, men ikke længere kan overkomme at passe en stor have, men som heller ikke kan se sig selv i lejlighed midt i byen.

  • Den moderne børnefamilie, der gerne vil være tæt på legekammerater og grønne områder, men som i en travl hverdag ikke har tiden til at vedligeholde hus og have.

tryghed i boligkøb

Individuelle rækkehuse

I FinkEjendomme har vi gjort en dyd ud af at udvikle boligprojekter bestående af moderne rækkehuse, hvor køber får mulighed for at sætte sit eget individuelle præg på huset. Vi leverer således den ydre ramme i huset, men de enkelte detaljer og det indvendige rum – det får du lov selv at tilpasse ud fra dine personlige præferencer.

Vi har internt i virksomheden alle kompetencer til at udvikle hele boligprojekter og entrerer udelukkende med vores eget søsterfirma, FinkByg, hvilket betyder at vi altid har styr på byggeriet og kan holde prisen nede samtidig. På den måde sikrer vi højest mulige kvalitet i byggeriet samt konkurrencedygtige priser.

Interesseret i et moderne, personligt rækkehus?