fbpx

Pleje af ny græsplæne

Her finder du en guide til at pleje din nye græsplæne, så du får det optimale resultat ud af den – en flot, frodig og tæt plæne.

Er din græsplæne lige sået, skal du ikke vande frøene. Gør du det, risikerer du at de flyder væk med vandet og så er arbejdet med såningen spildt.

Normalt tager det 1-4 uger fra såningen og indtil man ser første grønne spirer. Ventetidens længde afhænger af temperatur og mængden af vand, der falder i perioden. Det er derfor vigtigt ikke at blive utålmodig mens du venter på at den grønne plæne skal udvikle sig.

Når først græsset spirer, går det normalt hurtigt og pludselig har du en flot grøn plæne. På det tidspunkt er det en god idé at rette kanterne på plænen præcist af med en skovl. Det er klart lettest at fjerne græsset, der gror udenfor din plænes areal, inden det får for godt fat i jorden.

Når først græsset er spiret, kan du begynde at vande det ligeså forsigtigt med en spreder, hvis jorden er tør.

 

Slåning af ny græsplæne

En ny græsplæne har brug for ro, så den kan etablere et godt rodnet. Du bør derfor først slå græsset når det er 8 cm langt, som minimum. Derudover bør du kun klippe græsset ned til 4-5 cm den første gang. Efter at græsset er blevet slået første gang, kan du begynde at tage plænen i brug.

Dog er det stadig en god ide at vente med at bruge plænen til aktiv leg og boldspil, indtil plænen er blevet mere robust efter nogle måneder.

Pleje af græsplæne
Slåning af ny græsplæne

Læs fleres guides på bloggen.