fbpx

Pleje af carport og redskabsskur

Vi leverer vores rækkehuse med carporte, skur og hegn lavet i vedligeholdelsesfri materialer – også kaldet fibercement. Herunder finder du en simpel guide til at få mest muligt glæde og holdbarhed ud af din carports beklædning.

Rengøring

Selvom fibercement ikke kræver løbende vedligeholdelse, så er der stadig enkelte ting du kan gøre, for at forbedre udseendet på materialet og forlænge levetiden. Eksempelvis kan du sørge for, at træer og buske, der vokser tæt på bygningen beskæres, så de ikke rammer facaden.

Herunder finder du en tjekliste med ting, du med fordel kan sørge for at ordne – eventuelt til forår eller efterår, når det øvrige havearbejde også er igang.

 

Tjekliste

  1. Sørg for luft mellem vegetation og facaden. Fjern ukrudt, beskær buske, træer osv.
  2. Sørg for at ventilationsåbningerne under vinduer, ved soklen, sammenføjninger eller overgange forbliver rene. De må ikke blive tilstoppede.
  3. Tjek for eventuelt løse plader og fastgør disse.
  4. Undgå at tagrender og nedløbsrør drypper på facaden.
  5. Rengør facaden med en god, stor børste og en masse vand. Så får du en facade, der igen ser helt ny ud.

Du kan med fordel børste spindelvæv af facaden om foråret og efteråret. Skal du rengøre pladerne, brug da rent vand eller tilsæt et almindeligt rengøringsmiddel. Prøv først blandingen af på et mindre stykke og lad det tørre, så du kan tjekke resultatet inden hele facaden rengøres.

Der kan opstå alger og mos på facadens plader. Typisk vil dette vise sig på nordsiden og du kan benytte almindelig algerens for at fjerne det. Følg blot brugsanvisningen, som producenten af produktet anviser og sørg for at skylle med rigeligt rent vand.

 

Højtryksrens

Undgå at bruge højtryksrenser når du rengør fibercement. Det høje tryk kan skade pladerne. Ønsker du alligevel at bruge højtryksrenser, så sørg for at bruge så lavt tryk, som muligt. Efterbehandl med algerens.

 

Maling

Får du brug for at male pladerne, skal du sørge for at rengøre overfladen for støv og fedt. Herefter kan du slibe med fint sandpapir, før du malerne pladerne med en diffusionsåben maling lavet til fibercement. Mere information om dette kan findes hos din farvehandler.

 

Læs fleres guides på bloggen.